Mingy zegt " Er is meer licht dan door het raam kan worden gezien. "

De nieuwste berichten op http://www.rtvdrenthe.nl/rss/nieuws
Toch nog koper voor doorstart Pand 17 in Assen
Er is toch nog een koper gevonden voor het failliete sport- en partycentrum Pand 17 in Assen. Die neemt maandag de bedrijfsactiviteiten over, zegt curator Jan Maarten Pol.

School Marijke Zaalberg op Haïti merkt de gevolgen van politieke onrust
Marijke Zaalberg uit Westerbork woont en werkt al 23 jaar op Haïti. Ze zette er onder andere een school op in de bergen ten zuiden van de hoofdstad Port au Prince.

Veenhuizen krijgt met 'De Kinderkolonie' nieuw theaterstuk
Na het Pauperparadijs speelt er in mei en juni weer een theatervoorstelling in Veenhuizen: 'De Kinderkolonie', gebaseerd op een boek van Wil Schackmann.

Wildlands neemt afscheid van plastic verpakkingen
De horecagelegenheden van Wildlands Adventure Zoo Emmen verkopen geen plastic verpakkingen meer. Sinds 1 februari gebruikt het dierenpark alleen nog verpakkingen van karton en bamboe.

Djammen: 'Je moet iets 10.000 uur doen om pro te worden'
Keihard werken en heel veel spelen, daar is singer/songwriter Tim Kamphuis uit Meppel voornamelijk mee bezig. Hij speelt nog niet zo lang en heeft vorig jaar zijn eerste EP uitgebracht.

Bevalling start in taxi: 'Ik heb veel meegemaakt, maar dit slaat alles'
Het is een ritje dat hij niet snel zal vergeten. Taxichauffeur Efraim de Vries uit Emmen vervoerde gisteren een hoogzwangere vrouw met zijn taxi van Ter Apel naar het ziekenhuis in Emmen.

Horecaondernemers in Hoogeveen blij met verruimen openingstijden winkelgebied
De gemeente Hoogeveen gaat de horecatijden van de hoofdstraat in het centrum verruimen. Met het plan wil de gemeente het centrum aantrekkelijker maken en leegstand tegengaan. Ondernemers zijn blij met het plan.

Nieuwe initiatieven voor haaienbassin oude dierentuin Emmen
Zo'n drie nieuwe partijen hebben oren naar het oude haaienbassin in de oude dierentuin (Rensenpark) in Emmen.

Politie houdt verdachte aan voor brandstichting supermarkt Emmen
De politie heeft op 28 januari een 20-jarige man uit Emmen aangehouden voor brandstichting bij een supermarkt in de wijk Emmermeer.

Joyce uit Roden op de catwalk bij Miss queen of curves
Veel mensen associëren miss-verkiezingen met vrouwen die geen grammetje te veel hebben. Die vind je niet bij de Miss queen of curves 2019. Daar gaan dames met een maatje meer de catwalk op. De 25-jarige Joyce Smit uit Roden is een van de finalisten.

Een bijzondere vondst in een oud fotoalbum
Iedereen rommelt weleens in oude fotoalbums. Janna Hummel uit Eelde deed dat ook en kwam iets bijzonders tegen: de controlekaarten van de Elfstedentocht van haar vader Jan, die in 1954 de Tocht der Tochten uitreed.

Compromis over bomenkap Parc Sandur in Emmen
Bewoners van de wijk Parc Sandur in Emmen hebben een compromis bereikt met de eigenaar over de aanpak van een particulier natuurgebied bij de Toermalijndreef.

Minister bevestigt onderzoek naar uitbuiting van meisjes bij nonnen
Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming zegt dat wantoestanden in rooms-katholieke meisjesinstituten wel degelijk worden onderzocht. Het gaat daarbij om dwangarbeid en uitbuiting, waar ook de overheid een rol in heeft gespeeld.

Advocaat: Verdachte poging moord op agent Emmen wilde 'suicide by cop'
Een 39-jarige man uit Assen wilde zichzelf laten doodschieten door de politie. Daarom viel hij op 10 oktober afgelopen jaar een politieagent aan met twee messen. Dat zegt zijn advocaat Judith Kwakman.

Wie wil meespelen in de nieuwe theatervoorstelling Mammoet?
Na Het Pauperparadijs moet theatervoorstelling Mammoet het volgende grote openluchtspektakel worden in Drenthe. Vanaf juli staan er dertig tot veertig voorstellingen gepland op het Buinerveld.

Zoek het uit! - Wat is dat voor huisje achter het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen?
Wie door de Beilerstraat in Assen loopt, achter het Wilhelmina Ziekenhuis langs, kan de historie van de plek bijna voelen. Aan de ene kant van de straat staat een schattig wit huisje uit 1789, een oude duiventil, en aan de andere kant een klein wit huisje met luikjes voor de ramen en een rieten koepelvormig dak.

NAM mag extra gas winnen bij Koekange
De NAM mag doorgaan met het winnen van nog eens 600 miljoen kuub aardgas uit het oude gasveld De Wijk-Wanneperveen. Dat stelt de Raad van State in een definitieve uitspraak.

Terra Emmen bijna tegen de vlakte: 'Deze school vertelt zoveel verhalen'
Terra Emmen krijgt een nieuwe school in Emmen. Op de locatie aan de Huizingsbrinkweg zitten vmbo-leerlingen en mbo-studenten straks onder één dak.

'Overleg windmolens aan de ene kant, overlast van de andere kant'
Gasselternijveenschemond is gisteravond door de gemeente Aa en Hunze geïnformeerd over hoe inwoners mogelijk nog wat te zeggen krijgen over bijvoorbeeld geluidsoverlast en slagschaduw van windmolens.

'Zet motoragenten in geel hesje in tegen telefoongebruik in verkeer'
De politie zou een onopvallende motorbrigade moeten inzetten om het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer terug te dringen.

Luchtwachttoren Schoonebeek in de steigers: 'De geschiedenis blijft bewaard'
De luchtwachttoren in Schoonebeek staat in de steigers. De geplande renovatie begint vanmiddag officieel.

Noordelijk Film Festival: 10.000 euro voor beste filmplan
Als je altijd zelf een film hebt willen maken, maar de financiële mogelijkheden niet hebt, dan kun je nu je eigen filmplan indienen bij het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden. De winnaar ontvangt 10.000 euro.

Vijftien tips over gewapende overval Drouwenerveen
Bij de politie zijn inmiddels vijftien tips binnengekomen over de gewapende overval in Drouwenerveen. Dat meldde Opsporing Verzocht vanavond.

Ondernemer vrijgesproken van henneptelen in Hoogeveen
De rechtbank in Assen heeft een 37-jarige voormalig ondernemer uit Dedemsvaart vrijgesproken van hennep kweken in Hoogeveen, omdat niet duidelijk is wanneer hij dat precies deed.

Noorderzijlvest plaatst advertenties in plaats van verkiezingskrant
Waterschap Noorderzijlvest gaat met advertenties in huis-aan-huisbladen aandacht vragen voor de komende waterschapsverkiezingen. Dat antwoordt het dagelijks bestuur op vragen van de fractie Betaalbaar Water.

Naar boven Up

Media

Zoeken we op

Google

Dagen te gaan tot

-281

dagen te gaan tot
Free Willy
Dagen te gaan op Mingy!

Het goede doel!

Mingy en Warchild

Het goede doel!

Mingy en Warchild

Het goede doel!

Mingy en greenpeace

Het goede doel!

Mingy en cliniclowns