Mingy zegt " Echte anarchisten schaken zonder koningen. "

De nieuwste berichten op http://www.rtvdrenthe.nl/rss/nieuws
'Jan ten Kate verandert niet als hij de Reest oversteekt'
Wethouder Jan ten Kate neemt vanmiddag afscheid van De Wolden. Liefst zeventien jaar heeft hij er in het gemeentebestuur gezeten, waarvan bijna negen jaar als wethouder. En nu wordt hij wethouder in buurgemeente Hardenberg in de provincie Overijssel.

College Borger-Odoorn opnieuw door het stof
Het college van Borger-Odoorn is gisteravond opnieuw door het stof gegaan. Het CDA ontdekte dat bestedingsvoorstellen voor volgend jaar niet op een juiste manier gedekt zouden worden. Na een schorsing trok wethouder financiën Niek Wind daarvoor het boetekleed aan.

Koninklijke onderscheiding voor inwoner Odoornerveen
Tijdens de ledenraadsvergadering van aardappelconcern Avebe kreeg Hans Hoekman uit Odoornerveen vanavond een koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde in het nieuwe Innovatiecentrum van Avebe in Groningen.

Zandtovenaar brengt Meppel in kerstsferen
Zandtovenaar Gert van der Vijver bracht vanavond op het Kerkplein Meppel alvast in de kerstsfeer. Daar werd de opname gemaakt van 'Kerst met Zandtovenaar 2018'.

VRD: In toekomst brand bij kerncentrale mogelijk wel communiceren
De brand bij de kerncentrale in Lingen vorige week doet de nodige vragen rijzen bij burgers. Veiligheidsregio Drenthe (VRD) reageert naar aanleiding van het incident. "Er zijn plannen om met Duitsland in 2020 een oefening te houden."

N34 bij Dalen deels dicht door ongeluk [update]
De N34 bij Dalen was gisteravond na een ongeluk afgesloten. Volgens de politie waren er meerdere voertuigen bij het ongeluk betrokken. Er zijn vier gewonden gevallen.

Celstraf voor verhaal halen met wapens
Voor poging tot zware mishandeling, wapenbezit en bedreiging moet een man uit Emmen de cel in, bepaalde de rechtbank in Assen. De 24-jarige man is veroordeeld tot 300 dagen, waarvan 134 dagen voorwaardelijk.

'Niemand bakt frikandellen zoals Hein Klompmaker'
Nog één laatste dag en dan is het klaar voor Hein Klompmaker. De directeur van het Hunebedcentrum in Borger stopt er morgen na maar liefst dertig jaar mee. Hij gaat met pensioen.

Veertig sociale huurwoningen Meppel eind 2019 klaar
Ruim veertig sociale huurwoningen moeten binnen nu en een jaar aan de Gerard Doustraat in Meppel verrijzen, nu Woonconcept de bouwopdracht heeft goedgekeurd. De eerste paal moet begin januari de grond in.

Nieuwe tentoonstelling Nubië: 3.000 jaar geschiedenis uit een onverwachte regio
Na de tentoonstelling het 'Terracottaleger van Xi'an', tien jaar geleden, kwamen nog vele andere succesvolle tentoonstellingen naar het Drents Museum. Vanaf aankomende zondag is de Nubische geschiedenis te bewonderen in het museum. De tentoonstelling is de tiende in de reeks over internationale archeologie.

Hond Lana in goede gezondheid gevonden
Witte herder Lana is gevonden. Eerder dacht eigenaresse Jorinde ter Heide nog dat ze gestolen was.

Brandstichting op politiebureau: cel en behandeling
Voor het stichten van brand in het politiebureau in Meppel en een diefstal heeft de rechtbank een 43-jarige Fries veroordeeld tot 275 dagen cel, waarvan 210 voorwaardelijk. Ook wordt hij een jaar lang opgenomen in een verslavingskliniek.

Miljoenenimpuls moet sfeer in centrum Exloo terugbrengen
De provincie Drenthe wil met 600.000 euro het centrum van Exloo sfeervoller maken. De gemeente Borger-Odoorn investeert de ander helft van het bedrag, waardoor het totaal op 1,2 miljoen komt. Een deel van het dorpshart werd in 2017 verwoest door een brand.

Militairen helpen veteranen met oorlogstrauma
De gebouwen en het terrein van Thuisbasis Veteranen in Eelde is vandaag opgeknapt door zo'n zestig militairen van onder andere 11 Herstelcompagnie uit Schaarsbergen.

Wat weten we van de brand bij de kerncentrale in Lingen?
Het is precies een week na de brand bij de kerncentrale in Lingen, net over de grens bij Coevorden.

Drentse gemeenten willen geen verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen
De meeste Drentse gemeenten zien niets in een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS.

Zuiderschool Meppel toch in de race voor monumentenstatus
De gemeente Meppel gaat toch onderzoeken of de Zuiderschool een monument moet worden. De ChristenUnie en het Cuypersgenootschap vinden dit een goede eerste stap.

Hier zijn komend weekend kerstmarkten in Drenthe
Wil je nog een bezoekje brengen aan een Drentse kerstmarkt, dan is komend weekend een goed moment.

Man (78) hoeft niet meer de cel in voor misbruik meisje
Een 78-jarige man uit Emmer-Compascuum is veroordeeld voor seksueel misbruik van een meisje van 7 jaar en het bezitten van een stroomstootwapen. De rechtbank legde hem dinsdag 360 dagen celstraf op, waarvan 316 voorwaardelijk.

Auto raakt van A37 ter hoogte van Wachtum
In een flauwe bocht op de A37 ter hoogte van Wachtum, is een auto van de weg geraakt. De bestuurder moest per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden.

Onrust in Borger-Odoorn: gemeentesecretaris vertrekt
Gemeentesecretaris Peter Post vertrekt bij de gemeente Borger-Odoorn. Het college van B en W is met de gemeentesecretaris in gesprek over een baan op een andere plek. Dat hebben Post en burgemeester Jan Seton vanochtend samen aan de ambtenaren laten weten.

New Nexus uit Tynaarlo verhuist naar Haren
IT-bedrijf New Nexus uit Tynaarlo gaat verhuizen naar Haren. Langs de A28 wordt een nieuw kantoor gebouwd.

Chauffeurs blijven rijden op 'agressielijn' tussen Emmen en Ter Apel
De buschauffeurs van lijn 73 tussen Ter Apel en Emmen blijven voorlopig rijden.

Auto die in Stieltjeskanaal belandde blijkt gestolen
De auto die afgelopen nacht in het Stieltjeskanaal bij Zandpol belandde, is gestolen.

Eigenaren van 150 caravans, auto's en andere voertuigen in Meppel gezocht
Van wie zijn de gestalde caravans in een loods aan de Paradijsweg in Meppel? Met die vraag zit de eigenaar van het pand, Maarten van Meerwijk van VME Holding.

Naar boven Up

Media

Zoeken we op

Google

Dagen te gaan tot

-212

dagen te gaan tot
Free Willy
Dagen te gaan op Mingy!

Het goede doel!

Mingy en leger des heils

Het goede doel!

Mingy en Unicef

Het goede doel!

Mingy en IFAW

Het goede doel!

Mingy en Save the Childeren