Mingy zegt " Ouder worden is niet verontrustend: voor ouder worden aangezien wel. "

De nieuwste berichten op http://www.rtvdrenthe.nl/rss/nieuws
Eikenprocessierups onder de loep: 'Als de eitjes uitkomen bellen we de GGD'
Het is eind maart en dus komen de eitjes uit van de diertjes die zo gevreesd zijn: de eikenprocessierupsen. In de kas van het eikenprocessiestation in Dieverbrug wordt de groei van de rupsen goed in de gaten gehouden.

Toespraak minister Bruins bij Dodenherdenking Kamp Westerbork
Op zaterdag 4 mei wordt tijdens de Dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork weer stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De herdenking begint met een stille tocht. Voorafgaand aan die tocht houdt minister Bruno Bruins een korte toespraak namens het kabinet.

Wie is er verantwoordelijk voor het WMD-debacle?
De advocaten van de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) hebben 45 vragen vandaag voor oud-directeur Karst Hoogsteen.

Koekanger verdacht van poging tot moord met pizzames
Een 32-jarige man uit Koekange wordt verdacht van poging tot doodslag op zijn broer. Hij stak zijn broer, die bij hem op visite was, op 16 januari in zijn huis neer. Op 13 juni moet hij voor de rechtbank in Assen verschijnen.

Tonnen aan tegenvallende verbouwkosten voor Emmen
De gemeente Emmen moet zo'n 300.000 euro extra uittrekken voor de verbouw van het Hospershuis in Emmen en de Dorpshoeve in Nieuw-Schoonebeek.

Nieuw-Weerdinge krijgt eigen dorpspark
Nieuw-Weerdinge krijgt een eigen dorpspark. Deze komt aan het Achterdiep. De gemeente Emmen stelt hiervoor 170.000 euro beschikbaar. Ook hoopt Emmen op een subsidie van 150.000 euro van de provincie Drenthe.

28 maanden cel geëist voor brandstichting in 'aso-azc'
Tegen een 37-jarige asielzoeker uit Algerije heeft het Openbaar Ministerie vandaag 28 maanden gevangenisstraf geëist, omdat hij op 8 november brand stichtte in het zogeheten aso-azc in Hoogeveen. De man was net die avond aangekomen in de extra beveiligde toezichtlocatie (ebtl) en was boos, omdat hij zijn medicijnen niet kreeg.

Rijkswaterstaat doet onderzoek naar matrixportaal na dodelijke ongelukken
Rijkswaterstaat gaat onderzoek doen naar matrixportalen. Aanleiding voor dat onderzoek zijn de drie dodelijk ongelukken in drie dagen tijd, onder meer op de A28 bij Staphorst. Rijkswaterstaat wil weten of er een patroon zit in de snelwegongelukken, die alle drie bij zulke portalen gebeurden.

Stelling: Mijn kind mag niet langer dan een uur naar een scherm kijken
Maximaal een uur schermtijd per dag voor kinderen van 1 tot en met 4 jaar, en helemaal geen schermen voor baby's. Dat zijn richtlijnen die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opstelde over het gebruik van schermen door kinderen.

Leerlingen Drenthe College terug uit de woestijn
Na drieduizend kilometer door de Marokkaanse woestijn zetten docenten en leerlingen van het Drenthe College weer voet op Asser bodem. Bijna drie weken waren ze van huis voor de Marokko Desert Challenge 2019.

61 kilo drugs voor Duitse markt in huis: vier jaar cel geëist
53 kilo speed en acht kilo xtc vond de politie eind oktober in de flat en het schuurtje van een 22-jarige Emmenaar. Zijn huis in de wijk Bargeres diende volgens het Openbaar Ministerie als inpakhuis voor de drugs, die bestemd waren voor de Duitse markt.

Provincie sluit jaar af met 5,6 miljoen in de plus
De provincie Drenthe heeft 2018 afgesloten met een positief saldo van 5,6 miljoen euro. Dat bedrag wordt nu toegevoegd aan de reserves van de provincie.

Vermilion: 'Er is helemaal geen sprake van lekkage in boorput Nijensleek'
Gasproducent Vermilion ziet geen enkele reden om informatie over werkzaamheden aan de gaswinput in Nijensleek openbaar te maken. Milieudefensie Westerveld had daarom gevraagd.

Qbuzz klaar met overlastgevende asielzoekers: 'COA is nu aan zet'
Qbuzz is helemaal klaar met de overlastgevende asielzoekers op lijn 73 tussen Emmen en Ter Apel. Op die zogeheten asielbus reizen vaak lastige asielzoekers mee uit veilige landen. "We hebben hier jarenlang tegen geknokt en het steeds gewoon gedaan. Maar nu is het klaar", zegt Qbuzz-woordvoerder Michel van der Mark.

Gratis met de bus naar Hello Festival
Tijdens het Hello Festival op zaterdag 8 en zondag 9 juni kunnen bezoekers gratis met de bus naar het festivalterrein aan de Grote Rietplas.

Treinen rijden weer tussen Meppel en Zwolle
Door een overwegstoring reden er geen treinen tussen Zwolle en Meppel. Reizigers moesten rekening houden met een half uur extra reistijd.

Trein botst tegen omgewaaide boom tussen Emmen en Mariënberg
Een trein op het traject Zwolle - Emmen botste vanavond tegen een omgewaaide boom. Naar verwachting rijden er daar vanavond geen treinen meer.

Geert Prins (77) uit Zwiggelte krijgt Koninklijke onderscheiding
De 77-jarige Geert Prins uit Zwiggelte mocht vanavond een Koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen. Burgemeester Mieke Damsma van gemeente Midden-Drenthe reikte het lintje uit.

Midden-Drenthe: Aannemer aansprakelijk voor instorten geluidswal Spier
De gemeente Midden-Drenthe stelt aannemer Bouwhuis uit Beerzerveld aansprakelijk voor het instorten van de geluidswal in Spier. De geluidswal langs de A28 stortte begin december vorig jaar plotseling deels in.

Jong geitje bruut gedood bij Nieuw-Balinge: 'Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt'
Toen boer Frank van der Zwaag vanmorgen aan het werk ging, kwam hij erachter dat één van zijn jonge geitjes was overleden. Het beestje lijkt drie keer gestoken met een afrasteringspaaltje.

Staking Teijin Aramid gaat definitief niet door: werknemers accepteren eindbod
De stakingen bij vezelproducent Teijin Aramid morgenavond gaan definitief niet door. Een meerderheid van de FNV-leden onder de werknemers stemde vanochtend in met het eindbod.

Veel rook in omgeving Beilen door afvalbrand bij boerderij
In de wijde omgeving van Beilen was vanavond veel rook te zien. De brandweer kwam ter plaatse voor een boerderijbrand aan de Vorrelveen in Beilen. Op de plaats van de brand, bleek het om een afvalbrand te gaan.

Opstootje in 'asielbus' tussen Emmen en Ter Apel gefilmd
Een passagier op de busverbinding op Lijn 73 tussen Emmen en Ter Apel heeft een aanvaring gefilmd tussen vier jongemannen en twee toezichthouders.

Fans van Cuby staan centraal in expositie We Want More!!!
Het C+B Museum in Grolloo heeft vanaf vandaag een nieuwe expositie: We Want More!!! De fans van Harry Muskee staan hierin centraal en zorgen zelfs voor het grootste deel van de collectie.

FvD-bestuur vraagt oud-Hijkenaar Otten om ook als fractiemedewerker terug te treden
Het partijbestuur van Forum voor Democratie heeft medeoprichter van de partij van oud-Hijkenaar Henk Otten gevraagd terug te treden als medewerker van de Tweede Kamerfractie, zo heeft partijleider Baudet in een tweet laten weten.

Naar boven Up

Media

Zoeken we op

Google

Dagen te gaan tot

-344

dagen te gaan tot
Free Willy
Dagen te gaan op Mingy!

Het goede doel!

Mingy en IFAW

Het goede doel!

Mingy en leger des heils

Het goede doel!

Mingy en wakkerdier

Het goede doel!

Mingy en kankerbestrijding