Mingy zegt " Bij het hebben van de zaak, is het gedaan met het vermaak. "

De nieuwste berichten op http://www.rtvdrenthe.nl/rss/nieuws
Drentse Van Gogh achter gepantserd glas
Het topstuk De Turfschuit van Vincent van Gogh was een tijdlang in depot, maar is nu weer in vol ornaat te bewonderen in het Drents Museum. Dit keer wel in een speciale klimatologische vitrine met stevig veiligheidsglas.

Zuidlaarder vindt flesje cyanide in de bosjes
Binnen een paar weken twee keer een levensgevaarlijke vondst. Eerst een mortiergranaat en nu een flesje met een zeer giftige stof. Jan Duurt Dijkman uit Zuidlaren snapt zelf niet hoe hij het voor elkaar krijgt.

Drouwenerzand gezelligste dagattractie van Nederland
Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen en Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren staan dit jaar voor het eerst in de top-50 van populairste Nederlandse dagattracties.

Konijntjes gedumpt in Nieuwlande
Op de kruising van de Boerdijk met de Veldweg bij Nieuwlande zijn meerdere konijnen gedumpt. De dierenambulance van Dutch Animal Rescue (DAR) uit Hoogeveen heeft zaterdag negen dieren weggehaald.

Bosbad Vledder gesloten door technische storing
Het Bosbad in Vledder is vandaag gesloten voor bezoekers. Het zwembad heeft te maken met een technisch mankement.

Henk Otten neemt twee Forum-senatoren mee naar nieuwe partij
Henk Otten uit Hijken, die vorige maand werd geroyeerd als lid van Forum voor Democratie, neemt twee Forum-senatoren mee naar zijn nieuwe politieke partij.

Terug naar de riddertijd in theaterstuk De Toorn van Thunaer
Het is hét muziektheaterspektakel van Sleen, Zweeloo en Oosterhesselen: De Toorn van Thunaer. Het stuk is volledig tot stand gekomen dankzij de mensen uit de regio.

Sonja Oost beste Nederlandse vrouw op spelen voor politie en brandweer in China
De World Police & Fire Games in China leverde politieagente Sonja Oost uit Achterste Erm drie gouden medailles op. Oost doet al jaren mee aan de internationale spelen voor brandweer en politie.

Gamma Racing Day trekt ruim 88.000 bezoekers
Meer dan 88.000 mensen bezochten het gratis toegankelijk Gamma Racing Day dit weekend. Niet alleen om de voertuigen te bewonderen, maar ook om de coureurs in actie te zien.

Je kunt nu ook met de sleurhut op fietsvakantie
Volgens de uitvinder uit Peize is de fietscaravan "een gezond en duurzaam alternatief voor auto- en vliegvakantie."

In beeld: Gamma Racing Day
Afgelopen weekend was de Gamma Racing Day op het TT circuit. Bezoekers konden auto's, karts en motoren bewonderen die in verschillende klassen tegen elkaar raceten.

Bram (16) is de jongste rugbyscheidsrechter in Nederland
Zestien jaar is hij en toch fluit Bram Oudman uit Emmen sinds kort rugby op eerste klasse niveau. Daarmee is Oudman de jongste rugby scheidsrechter van Nederland.

Niet eerder zoveel animo voor concerten café De Amer
Tweeëneenhalf uur stonden muziekliefhebbers gisteren in de rij om kaartjes te bemachtigen voor een van de concerten in café De Amer voor komend seizoen. In totaal meldden zich honderd meer bezoekers dan vorig jaar.

Paard met wagen slaat op hol bij Boomkroonpad, vrouw gewond
In de buurt van het boomkroonpad in Drouwen is een vrouw gewond geraakt door een op hol geslagen paard. Het slachtoffer zat in de aangekoppelde menwagen en viel uit het karretje.

Wat weet jij van Drenthe? Maak de zomerquiz!
Wie won Bartjes Bruine Bonen Bokaal, welke toren ging deze week lucht in en waar in Drenthe ligt Mokum?

Gaslek bij Grolloo, afzettingen opgeheven (update)
Op het Oostereind bij Grolloo is vandaag een gaslek ontstaan. De politie sloot de weg in de ochtend enige tijd af.

Dierenarts Job Stumpel is onder de dieren de meest 'gehate' man van Wildlands
Dierentuin Wildlands telt tientallen dieren, maar heeft maar één dierenarts. De 40-jarige Job Stumpel is sinds 2012 dierenarts in Emmen. En dan moet je dus verstand hebben van alle dieren. Stumpel blijft bescheiden. "Tja, wat moet ik daar op zeggen", lacht hij. "Maar ja, van alle dieren heb ik wel op de een of andere manier verstand."

Bestuurder uit Vledder raakt gewond bij ongeluk in Steenwijkerwold
Een 20-jarige man uit Vledder is vannacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Steenwijkerwold.

Hennepdrogerij opgerold in Valthermond
De politie heeft donderdag op het Zuiderdiep in Valthermond een hennepdrogerij en een kleine hoeveelheid hennepplanten aangetroffen. De vondst werd gedaan in een schuur achter een woning.

Springmeester na opblazen torens Emmen: Het blijft altijd spannend
Ook al heeft 'ie het al zo vaak gedaan, toch blijft het spannend. Springmeester Jacob Uittenboogaard was vanochtend diegene die de twee GZI-torens opgeblazen heeft.

In beeld: Internationaal Vliegerfestival in Emmen
Als er één plek in de provincie is waar ze een flinke bries met open armen begroeten, dan is dat bij de Grote Rietplas. Het hele weekend wordt daar het Internationale Vliegerfestival gehouden.

Etstoel brengt in Anloo drie generaties samen
Om geld voor het onderhoud van het kerkgebouw te werven, speelt Anloo sinds 1987 jaarlijks de Etstoel na. Dat was in de 17e eeuw het hoogste rechtscollege in Drenthe.

De haat-liefdeverhouding tussen De Wijk en de ooievaar
Of ze weg moeten? Dat beslist niet. Maar wat minder ooievaars? Graag! Veel inwoners van De Wijk worstelen met de zwart-witte vogels in hun dorp, want ze zorgen nogal eens voor overlast. "Ik vind ooievaars leuk, maar je kunt het ook overdrijven", zegt inwoner Anneke Westerveen.

In beeld: GZI-torens tegen de vlakte
Jarenlang staken de GZI-torens hoog boven de weilanden bij Emmen uit. Tot vandaag, want de in onbruik geraakte kolossen werden met behulp van explosieven gecontroleerd neergehaald.

Lichaam vermiste Veendammer gevonden in natuurgebied Annen
De politie heeft tijdens een zoektocht in de buurt van Annen het lichaam gevonden van de vermiste Gert Sanders uit Veendam. De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak.

Naar boven Up

Media

Zoeken we op

Google

Dagen te gaan tot

17666

dagen te gaan tot
Free Willy
Dagen te gaan op Mingy!

Het goede doel!

Mingy en leger des heils

Het goede doel!

Mingy en Amnesty internationel

Het goede doel!

Mingy en greenpeace

Het goede doel!

Mingy en leger des heils