Mingy zegt " Er zijn twee soorten vrijheid: de valse, waarbij men vrij is om te doen wat men wil en de echte, waarbij men vrij is om te doen wat men doen moet. "

De nieuwste berichten op http://www.rtvdrenthe.nl/rss/nieuws
Ruinerwold: 'Isolatie is beproefde hersenspoeltechniek bij elke sekte'
Het kan lang duren voordat de meerderjarige kinderen van het 'spookgezin' in Ruinerwold op eigen benen kunnen staan. Dat verwacht Sjoukje Drenth-Bruintjes van Sektehulp.

Wereldrecordpoging darten dik 36 uur onderweg: 'Vermoeidheid neemt toe'
Al meer dan 36 uur gooien darters Frank Posthumus en Wyan Alders uit Assen pijltjes. Inmiddels slaat de vermoeidheid toe tijdens de wereldrecordpoging.

Proef met asielbus Ter Apel stopt in december
De proef met de pendelbus voor asielzoekers tussen Ter Apel en het station in Emmen loopt op 15 december af. Het is de bedoeling dat de reguliere buslijn 73 dan weer stopt bij de bushalte vlak bij het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Drentse Koerden bezorgd om familie in Syrië: 'Mijn vader is dakloos en bang'
Na de inval van Turkije in het noorden van Syrië, zijn duizenden Koerden op de vlucht geslagen. Familieleden in Nederland zijn erg ongerust over het lot van hun ouders, kinderen, broers, zussen en vrienden.

Jo Boer: pionier van het Drentse opbouwwerk
Johanna Boer was directeur van Opbouw Drenthe en heeft veel betekend voor wat we nu kennen als het welzijnswerk. Zij is een van de vrouwen in het boek 'Stroomkracht: Spraakmakende vrouwen in Drenthe' van Marjanne Teunissen.

Twee gewonden bij eenzijdig ongeluk A37
Op de A37 bij Wachtum zijn vanmiddag twee mensen gewond geraakt na een eenzijdig auto-ongeluk.

Cafébaas die gezin Ruinerwold onthulde voelt zich geen held
Cafébaas Chris Westerbeek schakelde afgelopen zondag de politie in nadat een bewoner van een boerderij uit Ruinerwold hem in zijn café om hulp vroeg. Hij speelde daarmee een belangrijke rol in de ontdekking van een familie die al jarenlang in afzondering leefde.

Vader gezin Ruinerwold 'emigreerde' tien jaar geleden
De vader van het gezin dat afgelopen week werd gevonden in een boerderij in Ruinerwold schreef zich in 2009 uit bij de gemeentelijke basisadministratie.

Auto vliegt in brand op A28 bij Meppel
Op de A28 tussen De Wijk en Meppel is vanmiddag een auto in brand gevlogen. De brandweer heeft de vlammen geblust.

Noordelijke politiek zoekt brede steun voor Lelylijn
De Provinciale Staten van de provincies Drenthe, Groningen en Friesland hopen de komst van nieuwe spoorverbindingen als de Lelylijn nieuw leven in te blazen.

Politie vindt geen extra geld en haalt drone uit lucht bij boerderij Ruinerwold
De politie doet ook vandaag weer onderzoek in de boerderij in Ruinerwold waar jarenlang een gezin in afzondering leefde.

Man vindt na 50 jaar Cuby-elpee van zijn vader terug
"Die is van mij!", dat riep Raymon Peters op het moment dat hij een bijzondere ontdekking deed in Wim's Muziekkelder in Doetinchem.

'Over het boerenerf valt veel te vertellen'
Heilien Tonckens uit Appelscha is tuin- en landschapsadviseur. Maar ze was ook ooit tv-presentator bij RTV Drenthe. Groene kringen heette dat programma. Nu is ze terug in een serie bijdragen in het radioprogramma over de Drentse geschiedenis, Drenthe Toen.

Live: Recordpoging dartmarathon in Assen
Frank Posthumus en Wyan Alders uit Assen zijn sinds gisterochtend 08.00 uur tegen elkaar aan het darten. Als ze dit volhouden tot morgenochtend 11.00 uur komen ze in het Guinness Book of World Records. Hun grote doel.

Drents Museum wint Tentoonstellingsprijs voor Iran-expositie
Met de tentoonstelling 'Iran, Bakermat van de Beschaving' heeft het Drents Museum de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019 gewonnen.

Brand in woning Assen
De brandweer is vanavond uitgerukt voor een brand in een woning in Assen.

Brandweer en defensie bestrijden gesimuleerde natuurbrand
De Drentse brandweer heeft samen met defensie geoefend op het bestrijden van natuurbranden. Op de militaire oefenterreinen in de buurt van het TT Circuit in Assen is onder meer geoefend op brandbestrijdingstactieken.

Internationale aandacht voor Ruinerwold: 'Das Rätsel um den Sektenhof'
Niet alleen in Nederland is het teruggetrokken gezin in Ruinerwold onderwerp van gesprek. Ook in buitenlandse media is het een hot topic. Hoe wordt er buiten Nederland gepraat en geschreven over het wereldberoemde dorp in Drenthe?

Kunstenaar brengt grote steen uit Borger terug naar Finland: ‘Hij heeft heimwee’
Bart Eysink Smeets weet het zeker: de grote kei die in hartje Borger ligt heeft heimwee. En daarom brengt de kunstenaar hem terug naar Finland, waar de steen zo’n 200.000 jaar geleden vandaan kwam tijdens de ijstijd.

Ook in Emmen is er nu een Wonderfoon, die mensen met dementie laat bellen met liedjes
Bellen kan er niet mee, maar wel liedjes luisteren. De zogeheten Wonderfoon is een hype onder zorgcentra waar mensen met dementie wonen. Ook in de Zuidermarke in Emmen is er nu één.

Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?
Even eropuit dit weekend? Even de kop leeg, maar je weet niet waar je dat het beste kunt doen? Ter inspiratie zet RTV Drenthe een aantal activiteiten voor je op een rij.

Wat weten we tot nu toe over het gezin in Ruinerwold?
Het nieuws over het teruggetrokken gezin in Ruinerwold volgt elkaar snel op. Een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen twee dagen:

Rechter: Vervalste Ploeg-schilderijen terug naar verkoper
Johan Meijering moet van de rechter twee vervalste Ploeg-schilderijen terug geven aan verkoper Cor van Loenen uit Holthe. Volgens de rechter heeft Meijering na een eerdere uitspraak het aankoopbedrag terug gekregen en houdt dat in dat Van Loenen recht heeft op de schilderijen.

Geen aangifte tegen Arjen Schuiling vanwege vernielen hek bij boerenprotest
Het bedrijf A. Hak doet geen aangifte tegen Arjen Schuiling vanwege het vernielen van hekken tijdens het boerenprotest in Groningen vorige week.

'Gezin Ruinerwold woonde boven winkel in Zwartsluis'
Het boerderijgezin uit Ruinerwold woonde een aantal jaren boven een winkel in Zwartsluis. Dat verklaart een ondernemer uit de straat.

Naar boven Up

Media

Zoeken we op

Google

Dagen te gaan tot

17666

dagen te gaan tot
Free Willy
Dagen te gaan op Mingy!

Het goede doel!

Mingy en Amnesty internationel

Het goede doel!

Mingy en heldenmoed

Het goede doel!

Mingy en cliniclowns

Het goede doel!

Mingy en leger des heils