Mingy zegt " Waar een weg is, is ook een weg terug. "

De nieuwste berichten op http://www.rtvdrenthe.nl/rss/nieuws
Proces tegen No Surrender-captain Kuipers mogelijk uitgesteld
Het is nog maar de vraag of het strafproces tegen Henk Kuipers morgen begint. De advocaat van de voormalig No Surrender-captain uit Emmen is ziek en heeft een collega-advocaat laten vragen om uitstel bij de rechtbank in Groningen.

Ondernemen in Drenthe: De Luie Tuinman
Een pakkender naam voor een tuinbedrijf met als doel om je tuin zo onderhoudsvriendelijk te houden is er eigenlijk niet: De Luie Tuinman, in Gijsselte. “Wij willen niet een slaaf worden van onze tuin”, vat eigenaar Jan Nauta het bedrijf van hem en zijn vrouw kort samen.

In Beeld: blues in Grolloo
Twee dagen ademde Grolloo de blues, tijdens het Holland International Blues Festival. De grote roze feesttent was vrijdag en zaterdag het thuis voor het publiek en artiesten.

Drenthe: als laatste provincie eindelijk aan het spoor
Het waren spannende tijden, toen waar je woonde 'opengesteld' werd voor de rest van de wereld. Door het spoor bijvoorbeeld. Dat gebeurde met een dynamiek zoals we die nu niet meer kennen.

Quiz: Wat weet jij van het nieuws van deze week?
In welk dorp werden straatnaamborden beschoten? Hoe heet de nieuwe keeper van FC Emmen? En hoeveel strafschoppen waren nodig om de wedstrijd VKW - Moerse Boys te beslissen?

Droogte deze zomer: 'We houden het scherp in de gaten'
We gaan de zomer tegemoet, en het lijkt er op dat er weer volop mooi weer aan komt. Vorig jaar was het in de zomer zó droog, dat het voor grote problemen zorgde.

Recordhouder Miedema: Blij dat ik dit aan het team kan geven
Twee keer scoorde Vivianne Miedema tegen Kameroen op het WK, en daarmee bracht de Hoogeveense haar totaal voor de Oranjeleeuwinnen op zestig. Topscorer aller tijden werd ze ermee.

Tynaarlo wil kleine windmolens toestaan
De gemeente Tynaarlo wil de bouw van kleine windmolens in het buitengebied toestaan. Boeren mogen straks windmolens van maximaal vijftien meter hoog op hun erf plaatsen.

In beeld: Special Olympics Regionale Spelen
Vandaag waren in Groningen de Special Olympics Regionale Spelen (SORS). Jongeren en volwassenen met een beperking namen het in verschillenden sporten tegen elkaar op. En de Drentse deelnemers waren goed vertegenwoordigd.

Verborgen juweeltje onder de optochten: Schoolfeest Yde - De Punt
We kennen natuurlijk het bloemencorso in Eelde en de Rosenmontag optocht in Bargercompas. Maar er is nog een verborgen  juweeltje onder de optochten in Drenthe: die van het Schoolfeest Yde-De Punt. ​Misschien wel het best bewaarde geheim onder de optochten.

Showband Assen speelt de sterren van de hemel bij NK Showcorps Championships
Voor de 21e keer wordt in Assen het Open Dutch Showcorps Championships georganiseerd. Vanuit het hele land komen showbands naar Assen om te strijden om de Nederlandse titel.

Cassata #38: De toekomst van Groningen Airport Eelde, het vervullen van kinderwensen en het pensioen van hoogleraar Dirk Strijker
In Cassata gaat het vandaag over het rapport van Harm Post over de toekomst van Groningen Airport Eelde, aftredende wethouders, het vervullen van kinderwensen, en het afscheid van hoogleraar plattelandsontwikkeling Dirk Strijker..

Een duifje tegen inbraak en gordelroos
Tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog hing er in veel Drentse huizen een bewoonde duivenkooi boven de deur. Een duifje in de kamer werd als gezellig ervaren, maar ook als nuttig.

Wensstichting zoekt Drentse kinderwensen
Drentse kinderwensen gezocht, door de Wensstichting Drenthe. En vooral van kinderen uit de regio's Noord- en Midden-Drenthe en Zuidwest.

Opmerkelijke verschijning: flamingo in de Onlanden
Je denkt aan zonnige en zuidelijke oorden als het over flamingo's gaat. Maar het hoéft niet.

Festival? Geniet ervan zolang het nog kan!
Dit weekend kan de festivalliefhebber in Drenthe zijn hart ophalen. Voor de blues ga je naar Grolloo, hou je van bootjes dan ben je op je plek bij het Grachtenfestival in Meppel. En in Emmen is het feest voor de kinderen vandaag op het Alles Kids Festival!

Volgend jaar drie dagen blues in Grolloo
Het bluesfestival in Grolloo wordt volgend jaar een dag langer. Dat heeft organisator Johan Derksen bekend gemaakt na afloop van het optreden van ZZ Top op het festival, gisteravond.

Van Morrison is niet in Grolloo voor de gezelligheid, maar om veel te spelen
Een strakblauwe lucht en temperaturen die schommelen rond de 24 graden. Het bier is koud en smaakt dus extra goed in Grolloo, tijdens het Holland International Blues Festival. Alle ingrediënten voor een topfestival zijn er.

Geen TT voor nieuwe TT-campinghouders
De spanning stijgt bij de nieuwe TT-camping Paasloo. Dit jaar gaat de kampeerplaats van Ron de Weerd en Almar Gritter aan de Eekhoutswijk in Smilde voor het eerst open. Het goede nieuws voor de vrienden is dat de eerste boekingen al binnenstromen. Het slechte nieuws? De TT gaat aan de neus van de fervente TT-gangers voorbij, nu ze samen met Albert Geerts 'campingbaas' zijn geworden.

Van Morrison op bezoek in Cuby-museum Grolloo
Een bliksembezoek was het: Van Morrison viel gisteren onverwacht binnen bij het C+B Museum in Grolloo. Dat deed hij vlak voor zijn optreden op het Holland International Blues Festival, schrijft het museum op de eigen website.

Vakantiepark De Fruithof in Klijndijk in Franse handen
Eigenaren Libbe en Minie Otter nemen afscheid van De Fruithof in Klijndijk. De Franse organisatie Capfun neemt het vakantiepark over.

Nooddrinkwateroefening in Roden
De gemeente Noordenveld organiseert op donderdag 20 juni een nooddrinkwateroefening bij de parkeerplaats achter sportcentrum De Hullen in Roden. Tijdens de oefening is er zogenaamd een hoofdwaterleiding gesprongen en zit een deel van de inwoners zonder water.

TEVV maakt komend seizoen nog geen comeback
Voetbalclub TEVV uit 2e Exloërmond gaat in het nieuwe seizoen nog geen wedstrijden spelen.

Assen treft maatregelen bij 'te lage' Roldertunnel
Assen neemt extra maatregelen om de maximale doorrijhoogte van de nieuwe Roldertunnel beter te communiceren, om extra schade te voorkomen.

Publiek weet Blues Festival in Grolloo weer te vinden
Grolloo staat vandaag en morgen geheel in het teken van de blues. De vierde editie van het Holland International Blues Festival is van start gegaan.

Naar boven Up

Media

Zoeken we op

Google

Dagen te gaan tot

17666

dagen te gaan tot
Free Willy
Dagen te gaan op Mingy!

Het goede doel!

Mingy en heldenmoed

Het goede doel!

Mingy en wakkerdier

Het goede doel!

Mingy en het Rodekruis

Het goede doel!

Mingy en wakkerdier