Mingy zegt " Tekstverwerken: de bijbel in je leven toepassen. "

De nieuwste berichten op http://www.rtvdrenthe.nl/rss/nieuws
Ondernemen in Drenthe: meer dan zeventig jaar slagerij Lantinga in Meppel
"Ik ben derde generatie slager", vertelt Bert-Jan Lantinga. "Mijn opa is begonnen in 1946. Toen heeft mijn vader het overgenomen. Vijftien jaar geleden ben ik bij de zaak ingestapt en tien jaar geleden heb ik alles overgenomen."

Vissers onderkoeld geraakt op Zuidlaardermeer
Twee vissers zijn vanmorgen onderkoeld geraakt toen hun vissersboot omsloeg op het Zuidlaardermeer. De boot sloeg om door de wind, waardoor de vissers in het water belandden en onderkoeld raakten.

Nieuwsquiz: wat weet jij van het Drentse nieuws van deze week?
Waar gaat Max Playzier uit Havelte rugbyen en welk woord staat niet op de nominatie voor Drents woord van het jaar? Weet jij het antwoord op deze vragen dan heb je alvast twee van de zes vragen goed!

Nieuwe Drentse Volksalmanak: van houten wegen tot digitale reconstructies
"Het is weer gelukt. Achter de schermen is het gedurende het hele jaar keihard werken. Maar hij ligt er weer. En daar zijn we heel blij mee." Eindredacteur Vincent van Vilsteren presenteert met trots en blijdschap de kersverse editie van de 'Nieuwe Drentse Volksalmanak. Jaarboek voor geschiedenis en archeologie, 2019.' Daarmee gaat de almanak onverstoord haar 136e jaar in.

Roze pelikaan eet hapje mee bij De Lokkerij
Het is een bijzonder gezicht. Tussen de ooievaars in het natuurgebied van het Reestdal bij Meppel staat een vreemde vogel, een roze pelikaan. Het beest kwam begin deze maand aangevlogen en is niet weg te slaan bij zijn nieuwe vrienden. Frits Koopman van het Ooievaars Buitenstation De Lokkerij was verrast door de komst. "Wij hebben al een heleboel vreemde gasten hier gehad in de loop der jaren, maar een pelikaan is wel iets heel bijzonders natuurlijk."

Voedselbankactie levert meer dan 1200 kratten aan producten op
1266 kratten en dozen met levensmiddelen met een totale waarde van zo'n 63.000 euro. Dat is de opbrengst van de flyeractie vandaag voor de Drentse voedselbanken. Vorig jaar was de opbrengst met 1460 iets hoger, maar toen werd ook in Meppel geflyerd. Dit jaar werd daar al in november actie gevoerd.

Cassata #15: Lachgasverbod, wonderlijke redding in Coevorden en theaterdier Rosa da Silva
Is een lachgasverbod bittere noodzaak of toch overdreven? Richard Korteland, burgemeester van Meppel, wil zo'n verbod dolgraag en wel zo snel mogeijk. VVD-kamerlid Erik Ziengs twijfelt aan de manier waarop.

Keihard rennen met de handen vol oliebollen tijdens NK Oliebollen Stapelen in Hooghalen
Keihard rennen met de handen vol oliebollen. Tijdens het 'NK Oliebollen Stapelen' in Hooghalen proberen meerdere teams de hoogste stapel oliebollen te bouwen. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar het goede doel.

Wens Rosa da Silva komt uit: een eigen avondvullend programma
Een grote wens van Rosa da Silva uit Klazienaveen gaat in vervulling. Volgend jaar tourt ze met een avondvullend programma door Nederland. De première is op 8 november 2020 in De Kleine Komedie in Amsterdam. Die voorstelling moet eerst nog wel gemaakt worden.

Einde in zicht voor rondvaartboot in Assen
Rondvaartboot De Fluisteraar kan definitief fluiten naar geld van de gemeente Assen voor herstel van het schip. De bezwarencommissie heeft het protest van Stichting Varen in Assen tegen de subsidieafwijzing van tafel geveegd. De boot dreigt nu verkocht te worden.

Automobilist botst tegen boom in Valthermond
Een automobilist is zaterdag aan het einde van de middag tegen een boom gebotst in Valthermond. Het ongeluk gebeurde op de Schoolstraat in het dorp.

Lichte aardbeving bij Emlichheim
Net over de grens bij Emlichheim is gisteravond laat een lichte aardbeving waargenomen. De beving had een kracht van 1,2 op de schaal van Richter.

Voedselbanken komen in actie: 'Geven is mooier dan ontvangen'
De Drentse voedselbanken houden vandaag tot vijf uur vanmiddag een inzamelingsactie bij 45 supermarkten in de provincie. Vrijwilligers delen folders uit en vragen het winkelend publiek om iets extra's te kopen en dat te schenken aan de voedselbanken.

Campinghouders boos over TT-taks
De verhoging van de toeristenbelasting tijdens de TT valt niet goed bij de campinghouders. De gemeente Assen verhoogt tijdens het evenement de toeristenbelasting met 122 procent. Een overnachting tijdens de TT gaat van 1,35 naar 3 euro.

Akkoord over nieuwe cao voor ziekenhuispersoneel
De vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) hebben vannacht een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor het ziekenhuispersoneel. In het akkoord, dat is gesloten na maandenlange acties bij ziekenhuizen, zijn volgens vakbond FNV twee structurele loonsverhogingen afgesproken. Het personeel krijgt er per 1 januari 2020 vijf procent bij, per 1 januari 2021 stijgen de lonen nog eens met drie procent.

Waarom zijn we extra vrijgevig tijdens de feestdagen?
Het is december. De tijd van gezelligheid, lekker eten en cadeautjes. Maar niet voor elk gezin is dat vanzelfsprekend. En ook daar staan we in deze maand bij stil.

Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?
De kerst komt dichterbij en de dagen worden korter. De donkere dagen voor kerst zijn nu wel echt aangebroken. Het wordt niet per se mooi weer, maar er is wel wat leuks te doen dit weekend in Drenthe. RTV Drenthe zet een aantal activiteiten voor komend weekend op een rij.

Het WZA rekent af met het norovirus - en dit is hoe
In het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) brak vorige week het norovirus uit op één van de verpleegafdelingen. Tien patiënten en vier medewerkers raakten besmet. Woordvoerder van het ziekenhuis Marjolein Bosman vertelt dat er sprake was van een opnamestop: "Dat betekent dat er op de besmette afdeling geen nieuwe patiënten worden opgenomen. Er zijn dan dus minder bedden op die afdeling beschikbaar voor nieuwe patiënten."

Verkoopster modehuis De Wijk steelt kledingstukken: werkstraf
Een 19-jarige vrouw uit Zuidwolde stal als verkoopster van een modehuis in De Wijk ruim zeventig kledingstukken. De rechter legde de vrouw een werkstraf van tachtig uur op. Hiervan zijn vijftig uur voorwaardelijk.

Emmenaar mishandelt agent in kroeg: ‘Ik heb mij als een baviaan gedragen’
Voor twee mishandelingen, waaronder een op een agent, belediging en het dragen van een gummiknuppel is een 27-jarige man uit Emmen veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur.

Drenten in problemen door uitblijven hulpmiddelen: 'Zonder rolstoel aan huis gekluisterd'
Vijf weken niet in bad kunnen en rugklachten vanwege een niet passende rolstoel. Dat zijn gevolgen van het uitblijven van hulpmiddelen. Vijf Drentse gemeenten hebben een contract met het Hulpmiddelencentrum. Over die organisatie zijn klachten.

Jaar cel voor Hoogevener voor inbraken en serie diefstallen
Een 35-jarige man uit Hoogeveen is voor drie inbraken, vier winkeldiefstallen en het mishandelen van een agent veroordeeld tot een jaar cel. Hiervan zijn negen maanden voorwaardelijk, zodat de man halverwege februari opgenomen kan worden in een kliniek in Beilen.

Onrust om veranderende dienstregeling buslijnen
Isa Moes baalt als een stekker. "Ik moet naar mijn stageadres in Meppel. Ik moet straks anderhalf uur wachten tot ik met de bus weer naar huis kan. Want na de spits rijdt mijn bus nog maar eens in de twee uur." Lijn 35 wordt lijn 20.

Assen wil 30 procent sociale huur op nieuwe bouwlocaties
Assen wil voortaan minstens 30 procent sociale huur op nieuwe ontwikkellocaties in de stad. Zo moeten er, verspreid over heel Assen, de komende jaren 600 nieuwe sociale huurwoningen bijkomen.

Scooterrijder overleden na ongeval in Emmen (update)
Een scooterrijder is vanavond overleden na een ongeluk in Emmen. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Dagpauwoog en de Splitting in Emmen in de wijk Barger-Oosterveld, al snel was duidelijk dat het om een ernstig ongeluk ging.

Naar boven Up

Media

Zoeken we op

Google

Dagen te gaan tot

17666

dagen te gaan tot
Free Willy
Dagen te gaan op Mingy!

Het goede doel!

Mingy en kika

Het goede doel!

Mingy en kankerbestrijding

Het goede doel!

Mingy en Amnesty internationel

Het goede doel!

Mingy en heldenmoed