Mingy zegt " Haast kan goed zijn, gejaagdheid is dat nooit. "

De nieuwste berichten op http://www.rtvdrenthe.nl/rss/nieuws
Liveblog: Tweede zitting Ruinerwold-zaak van start
Gerrit Jan van D. en Josef B. staan vandaag opnieuw voor de rechter. De twee worden onder meer verdacht van jarenlange vrijheidsberoving van de kinderen van Van D. in een boerderij in Ruinerwold. De vader van het gezin wordt ook verdacht van mishandeling en seksueel misbruik.

Verdachte doodsteken Bovensmildeger meldt zich bij politie
Een 33-jarige man uit Leeuwarden heeft zich vanochtend bij de politie gemeld vanwege een fataal steekincident in Oosterwolde. Het slachtoffer is een 44-jarige man uit Bovensmilde.

Defensie komt met resultaat vervolgonderzoek chroom-6
Militairen van voormalige POMS-werkplaatsen krijgen vandaag te horen of het werken met een coating (CARC) schadelijk is geweest voor hun gezondheid. Het RIVM heeft hier in opdracht van het ministerie van Defensie jarenlang onderzoek naar gedaan.

Liveblog: Loket voor ondernemers die omzetverlies lijden door coronacrisis
We gaan de vierde week van alle coronamaatregelen in. RTV Drenthe houdt ook vandaag weer een liveblog bij. Hieronder lees je al het coronanieuws uit onze provincie, maar houden we je ook op de hoogte van landelijke ontwikkelingen.

Bijzondere dag in het klein herdacht in Coevorden
Het was gisteren een bijzondere dag in de Drentse geschiedenis. Precies 75 jaar geleden werd Coevorden als eerste stad in Drenthe bevrijd van de Duitse bezetter. Twee Canadezen kwamen daarbij om het leven.

Journalisten volgen tweede Ruinerwoldzaak via Skype
Journalisten volgen vandaag de Ruinerwoldzaak online. De rechtbank Noord-Nederland legt een beveiligd netwerk aan, zodat verslaggevers via Skype de zaak vanuit huis kunnen volgen.

Trekkers en vrachtwagens geven Youri (3) een onvergetelijke verjaardag
De 3-jarige Youri uit Stuifzand wist niet wat hem vanmorgen op zijn verjaardag overkwam. Een colonne trekkers en vrachtwagens reed in optocht voor zijn huis langs als verrassing. Er arriveerden zo veel voertuigen, dat ook de politie een kijkje kwam nemen.

Wel druk, niet overmatig vol in Drentse natuurgebieden
De parkeerplaatsen bij natuurgebieden in Drenthe waren deze zondag aardig gevuld. Maar het is, zo constateren ze bij Staatsbosbeheer, niet extreem druk. Er was genoeg ruimte om afstand van elkaar te houden.

Snel optreden brandweer voorkwam veel erger bij grote natuurbrand in Mensingebos
Het is te danken aan de snelle reactie van de brandweer dat de grote brand in het natuurgebied Mensingebos bij Alteveer niet veranderde in een bosbrand. De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen oversloegen van het heidegebied naar het bos.

Auto rijdt tegen boom en slaat over de kop in Dwingeloo
Op het Westeinde in Dwingeloo is een auto over de kop geslagen nadat hij tegen een boom reed. De bestuurder kon zelf uit de auto komen en hoefde niet naar het ziekenhuis.

De Hilte 11 #4 - Het zwijgen doorbroken
De familie Nijboer werd verraden. Dat hoorden we in aflevering 3 van de podcast De Hilte 11. Twee zoons van Nijboer doken onder en zelf nam hij ook onderduikers in huis. Dat ging lang goed, tot ze gepakt werden. Geert kon zichzelf voor 5.000 gulden vrijkopen, maar zijn zoon Harm niet. In deze aflevering komt Geert thuis en is hij helemaal teneergeslagen. Ook horen we dat zijn zoon Hendrik die in Groningen ondergedoken zat, opgepakt wordt.

De groeten van... maandag in Marsdijk in Assen
De afgelopen twee weken kon je, via RTV Drenthe, de groeten doen aan je dierbaren en geliefden, door een filmpje in te sturen. Dat kan nog steeds, maar het kan, vanaf maandag, ook via de camera van TV Drenthe. Morgen staat deze camera in winkelcentrum Marsdijk in Assen.

Grote natuurbrand in Mensingebos bij Alteveer onder controle [update]
Bij Alteveer (gemeente Noordenveld) heeft in het Mensingebos ter hoogte van de Melkweg een grote natuurbrand gewoed. Dikke rookwolken trokken in noordwestelijke richting hoog over de omgeving. Rond 18.50 uur gaf de brandweer het sein brandmeester.

Geen extra coronapatiënten in Drentse ziekenhuizen
Er liggen 56 coronapatiënten in de ziekenhuizen in Drenthe. Dat meldt het RIVM. Dat betekent dat er de afgelopen 24 uur niet meer patiënten zijn opgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Boetes voor samenscholing in Assen
De politie heeft zaterdagavond boetes uitgedeeld aan jongeren in de wijk Marsdijk in Assen. Dat schrijft de politie op Facebook.

Vast in China: 'Ik voel me hier nu veiliger dan in Paterswolde'
Annemien Schipper uit Paterswolde woont nu vier jaar in Shanghai. Om haar vrienden en familie weer te zien wilde ze terug naar Nederland, maar dat kan niet. Nederland en China hebben hun grenzen gesloten.

Assense ontvangt mysterieuze brief: 'Bijzonder dat dit meisje dit doet'
"Veel mensen gaan nu door een moeilijke periode door het coronavirus, dus ik dacht dat dit misschien kon helpen om een beetje vreugde te brengen." Dat staat in de persoonlijke brief van Zoë (17) uit Amsterdam. Doraja Boersema uit Assen was één van de ontvangers. Wat bijzonder is: de correspondentie komt voor haar van een wildvreemde.

Wat weet jij van het Drentse nieuws van deze week? Doe de nieuwsquiz!
Het zijn rare tijden. Kinderen zijn de hele dag thuis, voetballers kunnen niet voetballen en in het Drentsche Aa gebied heeft een dier met 3 poten de winter overleefd.

Lees terug: corona in Drenthe 5 april
De politie sluit vandaag de weg naar de schaapskooi in Ruinen af, want het werd er gisteren toch te druk. Of het rustig blijft nu de zon zich volop laat zien, moet blijken. Lees hier het coronanieuws in Drenthe en daarbuiten van deze zondag.

Man uit Bovensmilde doodgestoken in Oosterwolde [update]
De man die gistermiddag overleed nadat hij was neergestoken is een 44-jarige man uit Bovensmilde. Dat meldt de politie. De politie vond het slachtoffer, dat meerdere verwondingen had, bij een tankstation aan de Venekoterweg. Hij stierf in de ambulance naar het ziekenhuis.

Brand in ponywagen in Coevorden, dieren gered
Op de Rondweg van Coevorden heeft een kleine vrachtwagen met drie pony's in brand gestaan. De brand ontstond door kortsluiting, rond 1 uur vannacht.

Coronamaatregelen: hoe bereik je mensen die geen Nederlands spreken?
Winkels die dicht blijven en wandelaars die afstand van elkaar houden. Veel mensen proberen zich aan de gedragsregels van de regering te houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om de ontwikkelingen bij te houden, volgen veel mensen de media. Maar hoe blijf je op de hoogte als je geen Nederlands spreekt?

Tweede verdachte schietpartij in Hoogeveen opgepakt [update]
De politie heeft een tweede verdachte opgepakt na de schietpartij in Hoogeveen afgelopen nacht. Een 23-jarige Rotterdammer raakte daarbij gewond. Dat gebeurde aan de Adriaan Baasstraat. Kort na het incident werd een 36-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. In de loop van zondag werd een twee verdachte opgepakt, een 33-jarige man uit Hoogeveen.

Vonkenregen bij tuinbrand Emmer-Compascuum
Een fikse brand in de achtertuin van een woning aan de Oosterdiep Westzijde in Emmer-Compascuum. Een bult tuinafval vatte vlam en zorgde voor een flinke vonkenregen.

Veel teken verwacht door warm lenteweer
Wie de komende dagen een ommetje maakt in de natuur doet er goed aan zich na afloop te controleren op teken. Vanwege het voorspelde warme weer van deze week stijgt de tekenverwachting in onze provincie naar het hoogste niveau.

Naar boven Up

Media

Zoeken we op

Google

Dagen te gaan tot

17666

dagen te gaan tot
Free Willy
Dagen te gaan op Mingy!

Het goede doel!

Mingy en Amnesty internationel

Het goede doel!

Mingy en Amnesty internationel

Het goede doel!

Mingy en Amnesty internationel

Het goede doel!

Mingy en Unicef