Mingy zegt " Pak je borst maar vast. "

De nieuwste berichten op http://www.rtvdrenthe.nl/rss/nieuws
Schoorsteenbrand in woning Eext
Aan de Dwarsakkers is Eext is vanavond brand uitgebroken in de schoorsteen van een woning. Daarbij is niemand gewond geraakt.

Bijna dubbel zoveel ooievaars geteld in Drenthe als vorig jaar
In Drenthe zijn tijdens de jaarlijkse ooievaarstelling bijna dubbel zoveel ooievaars als vorig jaar geteld. Het aantal getelde ooievaars in onze provincie stond vanavond op 230. Dat meldt de Stichting Ooievaars Research & Knowhow (STORK). Vorig jaar werden er 135 ooievaars gezien.

In beeld: Survivalrun Westerbork 2020
Meer dan 1.300 bikkels stonden aan de start van de Turfsteker Survivalrun in Westerbork. Klimmend, klauterend en kruipend zwoegden de deelnemers zich over het parcours om de finish te halen.

Burpee-marathon van 24 uur volbracht: 'Alles doet pijn'
Zere knieën, polsen en pijn in de rechterlies. Tijdens het laatste uur van de burpee-marathon krijgt Hoeberichts haar armen niet meer omhoog. Tranen lopen over haar wangen. Maar ze geeft niet op.

Ondernemen in Drenthe: 'Een meubel is een verhaal'
Helemaal achterop het industrieterrein in Dieverbrug zit meubelmaker Guido Bouwhuis met zijn werkplaats. De bescheiden showroom staat vol met antieke kasten, tafels en dressoirs. "Ik werk behoorlijk traditioneel", vertelt Bouwhuis.

Dorpsmoestuin 'Onse Toen' uit Eexterveen wint Kern met Pit Drenthe
Dorpsmoestuin Onse Toen in Eexterveen heeft de Kern met Pit Trofee van de provincie Drenthe gewonnen. Gisteren werden alle buurtprojecten gepresenteerd, waaruit één winnaar werd gekozen per provincie. Alle deelnemers kregen naast de titel Kern met Pit ook een geldbedrag van duizend euro voor hun project, de winnaar nog eens 1.500 euro extra en een trofee.

Opnieuw autobrand in Hoogeveen
Een auto is vannacht afgebrand aan de Du Boisstraat in Hoogeveen. De bestuurder van de auto meldde de brand even na drie uur vannacht, waarna de brandweer met spoed ter plaatse kwam.

Asser militairen maandag alsnog naar Irak
Het was sinds begin deze maand onduidelijk of militairen van de Johan Willem Friso Kazerne in Assen wel op trainingsmissie in Irak zouden gaan, maar maandag gaat het toch gebeuren. Dan vertrekken 35 militairen van het 13e bataljon van de Luchtmobiele Brigade.

BBC2014 zoekt opvolger wethouder Jan Zwiers buiten de partij
Belang Buitengebied Coevorden 2014 zoekt de opvolger voor wethouder Jan Zwiers buiten de eigen partij. De zes jaar jonge lokale partij heeft volgens fractievoorzitter Ferry Booij intern geen geschikte kandidaat kunnen vinden.

Burgemeester De Wolden: 'Boek over gezin Ruinerwold ga ik niet lezen'
"Ik kan me goed voorstellen dat de kinderen zich gekwetst voelen. Ik vind het heel erg voor hen." Dat zei burgemeester Roger de Groot vandaag in het Radio Drenthe-programma Cassata over het boek Spookhoeve Ruinerwold van Telegraaf-journalisten Silvan Schoonhoven en Marcel Vink.

Cassata #19: Boerderijgezin Ruinerwold, nieuwe Asser wethouders en weer een onderwijsstaking
In deze aflevering van Cassata praat burgemeester Roger de Groot van De Wolden over de afgelopen drie maanden, waarin het 'boerderijgezin' uit Ruinerwold wereldnieuws werd, blikken de twee nieuwe Asser wethouders Bob Bergsma en Jan Broekema vooruit op wat hen te wachten staat en blikt wethouder Henk Lammers van Tynaarlo, die later deze maand met pensioen gaat, terug. Ook is er aandacht voor een nieuwe onderwijsstaking.

Regisseur theaterstuk Veenbrand: 'Aangenaam verrast tijdens audities'
Acteurs en actrices uit heel Nederland kwamen vandaag naar Emmen om auditie te doen voor het theaterstuk Veenbrand. Het muziek- en theaterspektakel wordt deze zomer opgevoerd in het Rensenpark in Emmen.

Hilarische video's taalcursisten gaan viral
Honderdduizenden kijkers heeft Bart de Pau op zijn YouTube-kanaal. Hij maakt filmpjes van buitenlanders die in Nederland wonen en bij hem een Nederlandse taalcursus volgen.

Tweede prijs voor koeienportretten bij verkiezing Schilderij van het Jaar
"Geweldig! Ik ben er hartstikke trots op dat mijn schilderij tweede is geworden van de achthonderd inzendingen." Kunstenares Geke Hoogstins uit Eext wist al dat haar koeienzesluik Sixpack Personalities bij de laatste tien zat in de race om de Schilderij van het jaar 2019-verkiezing. Dat haar werk in de verkiezing door de vakjury op de tweede plaats zou eindigen, zag ze niet aankomen, vertelt ze uitgelaten.

71 stenen voor 71 joodse slachtoffers
Op 71 kleine, messing plaatjes staan naam, geboorte- en sterfdatum van de in de Tweede Wereldoorlog afgevoerde bewoners van de Rolderstraat.

Auto knalt frontaal tegen boom in Ansen
Een automobilist is in Ansen frontaal tegen een boom gereden. Het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Silvana uit Coevorden van start met burpee-marathon voor Australië
Silvana Hoeberichts uit Coevorden is begonnen aan haar burpee-marathon. De crossfit-instructrice werkt de oefening 24 uur lang af om geld in te zamelen voor het door bosbranden geteisterde Australië.

Leegstand in winkelstraat neemt flink toe
De leegstand van Drentse winkelpanden is het afgelopen jaar toegenomen. Winkelanalist Locatus zag het aantal lege panden met zo'n half procent stijgen, naar bijna acht procent.

Ondernemen in Drenthe: Isoleren van panden is 'hot' op dit moment
Ondernemen Stefan Jansen uit Wapserveen heeft een verleden bij Defensie. Maar op een gegeven moment wilde hij wat anders. Hij ging zich bezig houden met isolatie van woningen. Jansen is te gast in Ondernemen in Drenthe.

Verlaten brommobiel in de sloot bij Gieten
Op de Hunzeweg tussen Gieten en Gieterveen is vanavond een 45km-autootje van de weg geraakt. Hierop kwamen de politie, de brandweer, en de ambulance naar de plaats des onheils.

Daphne is door in The Voice, Esmée terug naar huis
De Drentse dames Daphne van Ditshuizen en Esmée Smit deden vanavond beiden mee aan de battle-ronde van The Voice of Holland. Alleen Van Ditshuizen bleek sterk genoeg om in de show te blijven.

Burgemeester Roger de Groot blikt terug op ontdekking boerderijgezin Ruinerwold
Op maandag 14 oktober krijgt burgemeester Roger de Groot van De Wolden een telefoontje van de politie. "We gaan naar een locatie toe." De burgemeester slaat er niet direct op aan, want zo'n telefoontje krijgt hij wel vaker. Meestal komt daarna een bericht met wat er aan de hand is. In de avond krijgt hij opnieuw telefoon, met een boodschap die alles op zijn kop zet.

179 broeders Sint-Antoniusgilde in Dwingeloo in kaart gebracht, maar raadsels blijven bestaan
De complete geschiedenis van het Sint-Antoniusgilde in Dwingeloo zal nooit helemaal boven water komen. Over het met mysteries omhulde genootschap staat gewoonweg te weinig op papier. Maar waar mogelijk, wordt de geschiedenis stukje voor stukje in kaart gebracht.

Het gaat iets beter op het gemeentehuis in Midden-Drenthe
De politieke partijen in de gemeente Midden-Drenthe hebben de indruk dat het de goede kant uitgaat met de ambtelijke organisatie, nu een jaar na het verschijnen van een kritisch rapport over de bestuurscultuur op het gemeentehuis.

Scholieren krijgen hulp bij schrijven van ode aan Drenthe
Het Drents Museum, Het Drentse Landschap en het Huus van de Taol willen dat er een nieuwe ode wordt geschreven aan Drenthe. De dichtwedstrijd is gekoppeld aan de huidige expositie van het Drents Museum: 'Barbizon van het Noorden, De ontdekking van het Drentse landschap 1850 - 1950'.

Naar boven Up

Media

Zoeken we op

Google

Dagen te gaan tot

17666

dagen te gaan tot
Free Willy
Dagen te gaan op Mingy!

Het goede doel!

Mingy en heldenmoed

Het goede doel!

Mingy en Warchild

Het goede doel!

Mingy en het Rodekruis

Het goede doel!

Mingy en kankerbestrijding