Mingy zegt " Sommige moderne muziek vraagt als afspeelapparatuur eerder een seismograaf dan een fonograaf. "

De nieuwste berichten op https://www.metronieuws.nl
Oorlogsdreigement van Filipijnen aan Canada om afval
President Duterte van de Filipijnen heeft het helemaal gehad met de tonnen vuilnis uit Canada die zijn opgestapeld in zijn land.

Oom vermoorde Daniël wil asielzoekerscentrum dicht
De 9-jarige Daniël werd woensdag dood in een sloot aangetroffen nabij het Vlaamse asielzoekerscentrum van Broechem. De oom van het Palestijnse jochie doet nu een oproep om het centrum te sluiten. Vijf Palestijnse jongeren zijn inmiddels aangehouden.

Zeldzame neushoorn geboren in Miami
In Maimi is een zeldzame neushoorn geboren. Wat extra bijzonder is aan deze bevalling, is dat de neushoorntelg ontstaan is met behulp van kunstmatige inseminatie.

Aantal asielzoekers met status bijna gehalveerd
Het aantal asielzoekers dat van Nederland asiel heeft gekregen, is in het voorbije jaar gehalveerd. Nederland heeft vorig jaar 4795 mensen asiel of een andere beschermde status toegekend.

AIVD en MIVD kregen regelmatig onterecht toestemming
De inlichtingen- en veiligheidsdiensten AIVD en MIVD, hebben het afgelopen jaar voor ongeveer één op de twintig verzoeken voor bijzondere bevoegdheden, ten onrechte toestemming gekregen van de minister. Het gaat dan bijvoorbeeld om het observeren in een woning, een DNA-onderzoek of het tappen van de kabel. In 4,5 procent van de verzoeken van de AIVD en 5,8 procent van de verzoeken van de MIVD had de bevoegde minister al goedkeuring gegeven, maar floot de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) de diensten alsnog terug.

Hoofdofficier geschorst vanwege verzwegen affaire
De top van het Openbaar Ministerie (OM) heeft de Rotterdamse hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen geschorst. Aanleiding daarvoor is het rapport van de commissie-Fokkens, die onder meer de verzwegen liefdesrelatie tussen Van Nimwegen en collega-hoofdofficier Marianne Bloos heeft onderzocht.

Kim en Poetin laten weinig los na eerste ontmoeting
De Russische president Vladimir Poetin en Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben elkaar voor het eerst ontmoet. De mannen spraken elkaar donderdag bijna twee uur op een eiland bij de Russische stad Vladivostok, veel langer dan verwacht.

RIVM wil handen ineen slaan tegen microplastics
Iedereen kan bijdragen aan de strijd tegen microplastics, de piepkleine stukjes plastic die met name heel veel in synthetische en gemixte kleding zitten en zo vooral door wasbeurten in het milieu terecht komen. Dat zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het stelt verschillende maatregelen voor.

Zanger Paul Sinha zit vol zin
De levenslust en zin spat gewoon van zanger Paul Sinha af. Zijn nieuwe single Bloemen is nét uit en zou zomaar een dikke zomerhit zou kunnen worden.  

Aangevallen moslims verlaten aanslagplek Sri Lanka
Veel moslims vertrekken in de nasleep van de zelfmoordaanslagen in Sri Lanka uit de kuststad Negombo. Daar zijn de spanningen de afgelopen dagen flink opgelopen. Honderden moslims stapten woensdag op bussen die waren geregeld door lokale leiders en de autoriteiten. Ze vrezen voor hun veiligheid na de bomaanslagen. De daders sloegen onder meer toe in een kerk in Negombo.

Bekijk hier de mooiste beelden van Johan Cruijff
Johan Cruijff werd vandaag (donderdag) 72 jaar geleden geboren. De Amsterdammer groeide uit tot Nederlands meest iconische voetballer ooit en misschien wel de beste ooit op de aardbol. Hoog tijd dus om nog even te genieten van een paar van zijn mooiste acties.

Klokkenluider UU gepikeerd: Ze staan op tegen mij
Floris Boudens ontdekte onlangs dat de declaraties van Anton Pijpers, voorzitter van de Universiteit Utrecht, buitensporig hoog zijn. Maar voor zijn actie als klokkenluider wordt het vooralsnog alles behalve geroemd. Sterker nog, Boudens is degene die vies wordt aangekeken.

‘Ga geen mensen opsluiten omdat je ze niet begrijpt'
De Tweede Kamer wil opnieuw het plan invoeren om personen met verward gedrag maximaal drie dagen verplicht te kunnen observeren in een ggz-instelling. Het is niet de eerste keer dat deze maatregel wordt besproken in de Kamer. In 2017 werd een dergelijk voorstel na de nodige kritiek afgewezen. 

Hoe maak je de mooiste foto’s op Koningsdag?
Iedereen kan tegenwoordig een goede camera op zak hebben tijdens Koningsdag. Maar ben je dan ook een topfotograaf? Het kán!

Iran: Trump wordt in oorlog met ons gelokt
Mohammad Javad Zarif, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, gelooft niet dat de Amerikaanse president Donald Trump aanstuurt op een oorlog met Iran, maar denkt wel dat hij er door bepaalde personen toe kan worden uitgelokt.

Naar boven Up

Media

Zoeken we op

Google

Dagen te gaan tot

-344

dagen te gaan tot
Free Willy
Dagen te gaan op Mingy!

Het goede doel!

Mingy en Unicef

Het goede doel!

Mingy en kankerbestrijding

Het goede doel!

Mingy en Save the Childeren

Het goede doel!

Mingy en Unicef