Mingy zegt " Er zijn mensen die bepaald niet overtuigend zijn, maar wel aanstekelijk. "

De nieuwste berichten op https://www.metronieuws.nl
Grote klopjacht Neurenberg na steekpartij 3 vrouwen
In de Duitse stad Neurenberg jaagt de politie met speurhonden en helikopters naar een of meer daders van enkele steekpartijen donderdagavond waardoor drie vrouwen zwaargewond raakten. Twee van hen verkeren in levensgevaar, aldus Duitse media.

Meisje (7) sterft in de zorg van grenspolitie VS
Een 7-jarig meisje uit Guatemala is aan uitputting en uitdroging overleden, terwijl ze in hechtenis was van de Amerikaanse grenspolitie. Het meisje maakte met haar vader deel uit van een groep van 163 migranten die illegaal de grens waren overgestoken tussen Mexico en de Verenigde Staten.

Tandenpoetsen opnieuw uitgevonden
Met al het snoepgoed wat je rond de feestdagen naar binnen werkt, is het extra belangrijk om je tanden goed te poetsen. Is dat niet jouw favoriete klusje? Dan heb ik goed nieuws voor je. Een easy alternatief is momenteel hip & happening op verschillende crowdfunding platforms. UnoBrush Uno staat voor 1 en Brush voor een borstel. Maar mogen we de UnoBrush eigenlijk nog wel in de categorie tandenborstels plaatsen? De gadget lijkt eigenlijk meer op een bitje wat je in doet om bijvoorbeeld je tanden te bleken. Toch is dat (nog) niet wat hij doet. UnoBrush is gemaakt van (hoe kan het ook anders) Unofoam met micro cleaning fraction. Je hapt erin en de pulseringen zouden alle voedselresten en tandplak van je tanden moeten verwijderden. Volgens de fabrikanten levert dit een beter resultaat op dan ouderwets poetsen, omdat je zo ook op plekken komt die een tandenborstel normaal gesproken niet kan bereiken. De poetstijd: die is slechts 6 seconden. Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar ook grote bedrijven scharen zich inmiddels achter het UnoBrush initiatief, dus het ziet er wel naar uit dat dit echt beloftevol is. Ik ben zeer benieuwd in ieder geval. Een indruk zie je onderstaande video trouwens. Tenslotte: voor wat hoort wat UnoBrush reinigt jouw gebit, maar andersom moet jij dit apparaatje ook schoonmaken. Gelukkig is dat heel gemakkelijk; het Unofoam verwissel je 1x per maand van de hardplastic module. De module zelf cleanse je door middel van UV-licht. Daarvoor plaatst je ‘m in het bijgeleverde docking station waar hij tevens ook in opgeladen wordt. Dit verwijderd tot 99,9% van de aanwezige bacteriën. Rest mij nog een vraag te beantwoorden: wat kost zoiets nou precies? Prijzen beginnen vanaf 209 dollar en lopen op tot 399 dollar (family-package). Wie op tijd via Indiegogo besteld, kan met behoorlijke korting shoppen overigens. Daar kost de goedkoopste variant ‘nog’ maar 92 dollar momenteel. Over TechGirl.nl TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl Bekijk ook: Het jaar van Heleen: Beroemd door haar woonsituatie Bekijk ook: Zuid-Afrikaanse vlam Gordon blijkt 'instabiel wrak'

Vrouwen voor eerst hoger opgeleid dan mannen
Het gaat sinds 2015 op veel gebieden de goede kant op met de emancipatie. Vrouwen werken vaker en meer uren en zijn daardoor ook vaker economisch zelfstandig, zo blijkt uit de tiende Emancipatiemonitor.

Verdachte aanslag Straatsburg gedood
Chérif Chekatt, die drie mensen doodschoot in Straatsburg, is donderdag zelf gedood door de politie. Dat gebeurde nadat Chekatt het vuur had geopend op agenten, zei minister Christophe Castaner (Binnenlandse Zaken).

Mariah Carey totaal over-the-top in Ziggo Dome

Wie denkt dat de kerstspecial van All You Need Is Love niet te overtreffen is wat betreft kerstsfeer, was duidelijk niet bij het concert van Mariah Carey in de Ziggo Dome. Naast de Amerikaanse superster oogt zelfs Kerstman Robert ten Brink bescheiden.

Als je vorige week het interview hebt gelezen dat Metro met Mariah Carey had, dan had je wel al kunnen verwachten dat de zangeres flink zou uitpakken. Voorafgaand aan haar show in Amsterdam, die deel uitmaakt van haar eerste Europese All I Want For Christmas Is You Tour, is er al volop kerstmuziek van andere artiesten te horen, van Run-D.M.C. tot Paul McCartney. Het publiek wordt wat onrustig wanneer Carey een half uurtje later dan gepland begint en zet van verveling de wave in. Ze blijft tenslotte een beetje een diva.

Wanneer het rode doek aan de kant gaat, barst het kerstfeest goed los. Het openingsnummer is het vrome ‘Hark! The Herald Angels Sing’, waarbij de witte jurk van de zangeres oplicht. Achter haar zijn twee engelenvleugels te zien. De kerkelijke kersttraditie wordt vermengd met entertainment en heel veel decolleté. Het kan allemaal in deze kerstshow. Ze vinkt een aantal kerstclichés al meteen af: een grote verlichte spar, een liedje gebaseerd op de muziek uit de Peanuts-kerstspecial, sneeuwpoppen en de classic ‘Christmas (Baby Please Come Home)’, van het legendarische Phil Spector-kerstalbum. 

Powerballads
Al na vier nummers last Carey een pauze in, waarna het zoontje van een van de achtergrondzangeressen op schattige wijze een kerstmedley zingt. Daarna volgt er een gospelnummer van achtergrondzanger Trey Lorenz, die in 1992 meezong op Careys Unplugged-versie van de Jackson 5-hit ‘I’ll Be There’. Vervolgens keert ze terug met het inmiddels tweehonderd jaar oude ‘Silent Night’ en gospelkraker ‘Joy To The World’. Tussendoor worden haar make-up en haar nog bijgewerkt door twee visagisten, gewoon op het podium. Het weelderige ‘The Star', uit de gelijknamige animatiefilm, komt nog het dichtste in de buurt van haar vroegere powerballads.

Carey is schaars met liedjes die niks met kerst te maken hebben. Aan het begin van de show zet de band de pophit ‘Fantasy’ uit 1995 in, maar die wordt meteen door de zangeres afgekapt. “Dat is uit een andere tournee”, roept ze. “Het is kerst, dus we doen een kerstshow.” Later doet ze wat water bij de wijn met de nieuwe song ‘The Distance’, slowjam ‘We Belong Together’ en haar inmiddels 25 jaar oude hitsingle ‘Hero’, waarin ze op haar best is. Sommige bezoekers vreesden dat haar stem niet meer zo goed zou zijn, maar ze bewijst ruimschoots het tegendeel. Voor de finale, met ‘All I Want For Christmas Is You’, gaan alle registers open (ook vocaal) en laat Mariah Carey het sneeuwen in de Ziggo Dome. Nu jij weer, Dr. Love.Man met mes gearresteerd op Schiphol
Een deel van Schiphol Plaza is donderdagavond kort ontruimd geweest, nadat een man meerdere mensen met een mes had bedreigd en had geroepen dat hij 'iets in zijn tas had'. De marechaussee heeft de man aangehouden.

Gaming-deals voor de donkere dagen
Hoezo donkere dagen voor kerst? Dat nodigt alleen maar uit om lekker thuis te blijven en te gamen. Daarom hebben wij de beste gaming-deals voor die donkere dagen voor je op een rijtje gezet.

Magische kerst voor dove kinderen
Speciaal voor deze kerst hebben de elfjes van de kerstman iets speciaals voor dove kinderen gemaakt.

'Verdachte aanslag Straatsburg gedood'
Politiebronnen hebben aan de zender FranceInfo laten weten dat de verdachte van de aanslag in Straatsburg donderdag is gedood door de politie. Er zouden geen agenten gewond zijn geraakt. 

Arrestaties na naaktfoto op piramide Egypte
In Egypte hebben de autoriteiten twee mensen aangehouden nadat er een re was ontstaan over een pikante foto op de beroemde piramide Cheops.

Donderdagavond spectaculaire sterrenregen te zien
Donderdagavond is een heus spektakel te zien in de lucht. De jaarlijkse meteorenzwerm Geminiden komt namelijk voorbij. De sterrenregen zal beginnen met ongeveer twintig vallende sterren, en naar verwachting zullen dat er ieder uur meer worden.

Victoria Beckham laat liefdestattoo verwijderen
Victoria Beckham is op de rode loper van de ‘British Fashion Awards’ verschenen zonder tattoo (lees: eerbetoon aan echtgenoot David Beckham) op haar rug. De ‘Spice Girl’ zou de tekst succesvol hebben laten weglaseren. 

Rechter verbiedt staking bij PostNL
De rechtbank in Den Haag heeft donderdagmiddag besloten dat PostNL de komende weken niet mag staken. PostNL had een kort geding aangespannen tegen vakbond FNV. 

Chef’Special zwaait Amigo uit

Chef’Special sluit de langlopende Amigo Tour komend weekend groots af met twee uitverkochte shows in AFAS Live. “Als je op zo’n plek staat, wil je ook een grote show doen”, zegt gitarist Guido Joseph, die samen met zanger Joshua Nolet vooruitblikt op de concerten.

Het Haarlemse kwintet Chef’Special kan tevreden terugkijken op het ruim anderhalf jaar geleden verschenen album Amigo. Het leverde de band een gouden plaat op en bracht de hits ‘Try Again’ en ‘Nicotine’ voort. Daarnaast vond er een schaalvergroting plaats wat optredens betreft. Vorig jaar stond de vriendengroep op de grote podia van Pinkpop en Lowlands, waarna het jaar werd afgesloten met een eigen show in de Ziggo Dome. Dit jaar werd flink doorgepakt met een drukke festivalzomer, een in no-time uitverkochte clubtour en zelfs een concertreeks bij onze oosterburen. Tijd om bij te komen is er niet, want er staat een grootse productie op de planken wanneer de band komend weekend AFAS Live aandoet.

De zanger en gitarist van Chef’Special verwelkomen Metro in een prachtig ruim studiocomplex in hartje Haarlem waar de groep veel van zijn muziek schrijft. Terwijl Guido met drumsounds in de weer is, zet Joshua een kop thee. De muzikanten staan bekend om hun energieke optredens, maar ogen hier uiterst relaxt. Dankzij de alsmaar toenemende populariteit heeft Chef’Special de afgelopen tournee groter kunnen aanpakken dan voorheen. “We hebben geprobeerd om de muziek meer uit te vergroten met showelementen, zoals een ledmuur met visuals die boodschap van de liedjes moet versterken”, legt Joshua uit.

“Het leuke aan grote shows is dat je echt een groot gebaar kan maken met zo’n productie”, vult Guido aan. “Wanneer je een grote show speelt, word je gedwongen de setlist goed af te spreken. Heel veel ligt vast, want je kunt niet zomaar wat doen met vuurwerk.” Er wordt dus flink uitgepakt tijdens beide AFAS-shows, al zijn er ook de nodige rustpuntjes te vinden. “Het is wel in balans”, vindt Joshua. “We willen heel groot gaan, maar ook heel klein. Zo komt er een klein blokje waarin we akoestisch oude nummers gaan spelen met een strijkkwartet.” Het album Amigostaat centraal. “Sommige nummers benaderen we net iets anders. En misschien komt er nog een hintje naar wat komen gaat”, vertelt de zanger met een knipoog.Naar boven Up

Media

Zoeken we op

Google

Dagen te gaan tot

-212

dagen te gaan tot
Free Willy
Dagen te gaan op Mingy!

Het goede doel!

Mingy en wakkerdier

Het goede doel!

Mingy en kankerbestrijding

Het goede doel!

Mingy en Save the Childeren

Het goede doel!

Mingy en IFAW